Valašský chleba, Ostrava

Valašský chleba sází na jednoduchost a kvalitu, která spojuje mouku, vodu a sůl a další suroviny od lokálních dodavatelů do receptur s kořeny ve valašských tradicích. Kromě klasických bochníků tu pečou i odvážnější varianty s meruňkami, chilli nebo škvarky. Těstu dává charakteristickou chuť žitný kvásek a pomalé kynutí. Kromě Ostravy si na křupavém krajíci můžete pochutnat například v Brně, na Pálavě nebo v okolí Uherského Brodu.

Valašský chleba, Ostrava

Těsto, Brno

Brněnské Těsto je hravé a kreativní, stejně jako jeho název. Výběr pečiva vás příjemně překvapí. Připravují zde plněné briošky, foccaciu, chleby i Skandinávií inspirované pletence. Každou sobotu podávají brunche z lokálních surovin, k nimž si můžete objednat kávu z brněnské pražírny Industra. Těsto je sousedským místem, kam se lidé vracejí nejen kvůli jídlu, ale i atmosféře. Malý prostor plný vůně a energie ukazuje, že i pekařství může mít šmrnc a být cool.

Pekárna Praktika, Praha

Praktika je srdcařská pekárna, která vsází na jednoduchost, poctivost a osobní kontakt se svými zákazníky. V jejich chlebu poznáte sílu kvalitní mouky, ruční práce a trpělivosti. Nejde o velký podnik, ale právě v tom je jeho kouzlo. Praktika patří mezi průkopníky řemeslných pekáren v Praze a i po letech si drží svůj rukopis, díky kterému se jejich chleby staly legendárními.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se