Je pochmurné pařížské ráno, jemně poprchává a na ulici kousek od muzea Louvre už nervózně postává dlouhá fronta nedočkavých lidí, která se s blížící devátou hodinou neustále zvětšuje. Řada nakonec zabírá celý chodník, tudíž ji pracovníci podniku, před nímž se vytvořila, musí krotit pomocí pásek jako na letišti. Prosklená výloha se už pomalu plní čerstvým pečivem a těmi nejkrásnějšími zákusky, jaké si dokážete představit.

Cukrárna Cédrica Groleta posunula cukrařinu na vyšší level. Francouzský mistr, jehož dezerty klamou zrak, změnil světovou gastronomii a zároveň redefinoval, co všechno může moderní cukrařina být. Jeho díla připomínají ovoce, květy nebo přírodní textury. Uvnitř skrývají vrstvy chutí, které vznikají s chirurgickou přesností a obrovským respektem k tradičnímu francouzskému řemeslu.

Návštěva prodejny je zážitkem se vším všudy. Jakmile odbije devátá hodina ráno, otevřou se skleněné dveře. Zákazníky dovnitř pouštějí dovnitř v malých skupinkách, aby si každý mohl vše důkladně prohlédnout a vybrat z nabídky, která se denně obměňuje.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se