Adam Zikmund se vrátil domů do Liberce a chtěl zúročit všechno, co se v zahraničí naučil. Jedenáct let vařil v Anglii a od pohůnka v kuchyni se provařil až k jejímu šéfování. Během své kuchařské kariéry absolvoval řadu stáží v restauracích oceněných michelinskými hvězdami, například ve švédském Favikenu, holandském Oud Sluis, newyorské Ateře, belgickém Carcassu či německém Pauly Saal.

Do rozjezdu restaurace v ikonickém hotelu Praha na Benešově náměstí mu však hodila vidle covidová pandemie. Pak se ale přes další koncepty v Jizerkách dostal k otevření vlastní restaurace, kterou si do posledního puntíku sám postavil, od kuchyně po interiér. Jmenuje se Nakraji, zas tak daleko z centra města ji ale nenajdete. Hned vedle ní je krajský úřad!

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se