Vysoko nad zátokou se před vámi odkrývá panoramatický výhled na nekonečně modré moře a vy si připadáte jako v nebi. A vlastně v něm tak trochu jste – sedíte na terase restaurace Nebo, která v čele se svou novou šéfkuchařkou právě obhájila už třetí rok po sobě michelinskou hvězdu. Čtyřiadvacetiletá Gabriela Filca je mimochodem jednou z nejmladších (možná nejmladší vůbec) žen kuchařek, kterým se to podařilo.

Při cestě do Chorvatska je objevování zdejší gastronomické scény téměř povinností. A také velkou radostí. Třiadevadesát zápisů ve slavném michelinském průvodci to jen potvrzuje. Šéfkuchaři sází na talíře čerstvé lokální suroviny, akcentují vliv sousedních regionů a využívají to, co jim příroda dává v té nejjednodušší podobě, ideálně nakombinované a s často překvapivým momentem, který vám na jazyku rozehraje ódu na štěstí.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se