Vysoko nad zátokou se odkrývá panoramatický výhled na nekonečně modré moře a vy si připadáte jako v nebi. A vlastně v něm tak trochu jste – sedíte na terase restaurace Nebo, která v čele se svou novou šéfkuchařkou právě obhájila už třetí rok po sobě michelinskou hvězdu. Čtyřiadvacetiletá Gabriela Filca je mimochodem jednou z nejmladších (možná nejmladší vůbec) žen kuchařek, kterým se to podařilo.
Při cestě do Chorvatska je objevování zdejší gastronomické scény téměř povinností. A také velkou radostí. Třiadevadesát zápisů ve slavném michelinském průvodci to jen potvrzuje. Šéfkuchaři sází na talíře čerstvé lokální suroviny, akcentují vliv sousedních regionů a využívají to, co jim příroda dává v té nejjednodušší podobě, ideálně nakombinované a s často překvapivým momentem, který vám na jazyku rozehraje ódu na štěstí.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.