S terasou v samém cípu nejvyššího patra Masaryčky, s mimořádným výhledem na panorama metropole od žižkovského vysílače přes Pražský hrad až po Holešovice, se na pražskou gastronomickou mapu právě zapsal nový podnik. Jmenuje se Reason, šéfuje mu ostřílený kuchař Jan Horák a výhled není zdaleka to jediné, proč by vás tahle adresa měla zajímat.

Konvenční suroviny dostáváte na originálních talířích v úpravě a kombinacích, které vás mile překvapí, a až si dáte etické foie gras z kešu ořechů (a dalších asi čtyřiceti surovin, které zcela určitě nezvládnete odhalit, husí nebo kachní játra mezi nimi ale nenajdete…), začne vás ta hravost na menu dost bavit. K tomu výběr vín, champagne nebo nějaký originální drink z místního baru, stačí říct, na co máte právě chuť. 

„Nebojíme se dělat věci jinak než ostatní. Nevaříme jen z luxusních surovin, žádné foie gras, kaviár a lanýže minimálně, naopak používáme hlavně ingredience, které máme blízko a chceme na nich ukázat techniky, které umíme,“ vysvětluje šéfkuchař. Obzvlášť důležité pro ně ale prý je neplýtvat a mít téměř nulový odpad, zero waste. „Dostanete tak u nás třeba ztvrdlý chléb, který jsme usušili, rozmočili a udělali z něj těsto. A ze zbytků pšenice jsme nechali vyrobit desky na menu.“ 

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se