Pražský Alcron propojuje špičkové jídlo s noblesní atmosférou už od roku 1932. Pod vedením šéfkuchařů Richarda Bielika a Josefa Křížka zde vznikají inovativní pokrmy. Jídlo připravují z často opomíjených lokálních surovin. Součástí zážitku je i Alcron Bar, kde si vychutnáte signature drinky inspirované historií místa, jako je Prima Balerina nebo Velvet Revolution. Pokud zde toužíte uspořádat setkání na počest nějaké zvláštní příležitosti, můžete si zarezervovat i soukromý mixologický servis. V kavárně, na niž narazíte přímo u vstupu, dominuje rostlinná strava. Elias Coffee Shop prezentuje své jídlo jako palivo. Najdete zde zdravou a vyváženou nabídku od smoothies přes výživné snídaně až po něco sladkého na zub.
Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague nabízí odvážné a hravé menu kombinující lokální chutě a japonské vlivy. V interiéru inspirovaném retrofuturismem dvacátých let se z otevřené kuchyně linou vůně dřeva, páry a grilovaného masa i zeleniny. Šéfkuchař Libor Kristofčák staví menu na jednoduchých surovinách, které povyšuje do kulinárního umění. Z nabídky lze vypíchnout například tuna tataki či bramborové vafle s uzeným sýrem a lanýžovým medem. Po večeři zamiřte do stylového místního MEZ baru a ochutnejte koktejly čerpající inspiraci z mýtů a magie starých Čech.
Restaurace Zlatá Praha hotelu Fairmont Golden Prague se nachází na střeše budovy, a tak nabízí dechberoucí panoramatický výhled na historické centrum města. V interiéru, který elegantně propojuje klasiku s modernou, se servíruje moderní česká kuchyně v zážitkovém pojetí, s důrazem na sezonnost a lokální tradici. Kromě střešní restaurace mohou hosté zamířit také do sofistikovaného baru Golden Eye, kde koktejly potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Pokud hledáte místo v centru na snídani, zkuste Kafka Brasserii, kde si pochutnáte na klasickém českém hemenexu.
Přízemní restaurace Greenhouse je neformální, ale stylové místo, které oslavuje českou pivní kulturu a nabízí jak veganské, tak vegetariánské pokrmy, ale i grilované maso, mořské plody a české speciality. Její interiér i terasa jsou inspirovány přírodou. Zelené bylinkové záhony i design z přírodních materiálů v kombinaci s betonem a kovem vytvářejí propojení s řekou a panoramatem Pražského hradu.
Izraelský šéfkuchař Eyal Shani přivezl do Prahy koncept, který se ve Vídni stal hitem. Restaurace Seven North v hotelu Sir Prague je jedním z nejživějších gastronomických míst ve městě. V nabídce tu najdete odvážná, často vegetariánská jídla určená ke sdílení, jako například sashimi z lilku nebo flambovaného mořského vlka. Seven North sází na sezonní a lokální suroviny, hru s texturami a chutěmi, ale i neformální atmosféru a podmanivý servis, který vás přenese do slunného prostředí Středozemního moře, od prvního kousku focaccie po poslední lžičku malinového malabi.
Hotel W Prague na Václavském náměstí a jeho restaurace Le Petit Beefbar vás zaujme hned na první pohled. Interiér s atmosférou dvacátých let a pečlivě sestavené menu tu vytvářejí sofistikovanou, ale přístupnou kuchyni, která potěší jak milovníky steaků, tak gurmány s vytříbeným jazykem. Na střeše najdete sezonní Above Rooftop, který kombinuje latinskoamerické a japonské chutě ve stylu izakaya s panoramatickým výhledem, kde se střídají šéfkuchaři, díky čemuž má toto místo energickou atmosféru. Barový svět pokračuje přes den ve společenském W Lounge, kde si můžete dát výběrovou kávu, drobný snack nebo signature drink. Jakmile se setmí, dění se přesune do Minus One temně elegantního koktejlového baru s DJ sety a experimentální mixologií. A ráno? W Breakfast servíruje snídaňové menu až do jedenácti hodin.


Víkend ve Stockholmu: kam na fiku, skvělou večeři i unikátní design
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist