Brno poslední půlrok žije Zazou, pizzerií neapolského typu, která otevřela ve Vachově. A to ruku v ruce s tolik skloňovaným „veřejným obývákem“, který s dalšími gastropodniky ve stejné ulici spravuje. Zrovna sezení před Zazou s překrásnou pizzou, kde jako uprostřed neapolského člunu v moři skvělých rajčat San Marzano pluje burrata, bylo dá se říct jedním z nejsilnějších foodie zážitků léta 2024.

Čtyři kamarádi Petr, Boris, Martin a Katie pořádali s cihlovou pecí tak dlouho divoké a experimentální mejdany, až se posunuli k reálným pop‑upům. Samozřejmě že velmi brzy zjistili, že pizza je nejen vděčné jídlo, ale pokud ji chcete dělat konstantně dobře, je to docela velká věda. Pravá neapolská pizza totiž stojí na dlouho fermentovaném těstě, peče se pak při velmi vysoké teplotě opravdu rychle, často pod dvě minuty. Zůstává vláčná, stejně jako její vysoko vyskočené kraje s popálenými puchýřky.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se