Byl to skandál hned od prvního dne. Loni v Brně otevřel nový flek. Bistro Flek, za kterým stojí Vašek Adamík a soustřeďuje se na gyros. A ne ledajaký! Takový, že se pro něj ženou foodies nejen ze „štatlu“, ale i z celé země nebo ze Slovenska.
Vašek pochází z Jeseníku. Tak jako většina „mladých“, kteří dnes v Brně diktují gastru, i on přišel do jihomoravské metropole studovat. Ale stavárna ho nebavila tolik jako vaření. Všechno se zlomilo poté, co nastoupil do našláplé party kolem Bucheck Brno, který v tu dobu byl už zářivou hvězdou – znamenalo to ale taky spoustu tvrdé práce v přípravné kuchyni. Vaškova maminka je Makedonka, konexe k Balkánu je tak jasná. Jeho strýc dokonce provozoval v Česku gyrosárnu. Ale Vašek věděl, že až jednou otevře tu svou, udělá to úplně jinak. Gyros tu bude gastronomickým zážitkem, ne jen ekonomickou mňamkou. Měl jasno i v tom, že nechce podcenit žádnou položku, od přípravy naloženého masa až po vlastní upečené placky, o čerstvé zelenině a bylinkách nemluvě.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.