Sandy Hyslop patří mezi nejvýznamnější osobnosti branže whisky, pohybuje se v ní 40 let. Přesto mu bylo jen pět let, když nejmladší destilát z ječmene, který použil do raritní 53leté míchané whisky Royale Salute, mířil do sudu, aby uzrál. Tohoto unikátu vzniklo letos jen 21 lahví, každá stojí 120 tisíc dolarů, v přepočtu 2,7 milionu korun.

A jak taková whisky chutná? Podle Hyslopa v ní ucítíte sladkost švestek, kyselost jablek, kořenitost skořice. V rozhovoru popisuje, jak tak unikátní whisky vytvářel, ale i jak si mozek pamatuje vůně a chutě a proč on rád přidává do whisky trošku vody.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se