Sandy Hyslop patří mezi nejvýznamnější osobnosti branže whisky, pohybuje se v ní 40 let. Přesto mu bylo jen pět let, když nejmladší destilát z ječmene, který použil do raritní 53leté míchané whisky Royale Salute, mířil do sudu, aby uzrál. Tohoto unikátu vzniklo letos jen 21 lahví, každá stojí 120 tisíc dolarů, v přepočtu 2,7 milionu korun.
A jak taková whisky chutná? Podle Hyslopa v ní ucítíte sladkost švestek, kyselost jablek, kořenitost skořice. V rozhovoru popisuje, jak tak unikátní whisky vytvářel, ale i jak si mozek pamatuje vůně a chutě a proč on rád přidává do whisky trošku vody.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.