U parfémů rozhodně platí, že méně je více. Výběr má být promyšlený, určitě se vyplatí nový parfém otestovat na sobě a pár hodin ho nechat na zápěstí působit, abyste zjistili, zda vás výsledná rozvinutá vůně neobtěžuje. Vyplatí se vsadit na originalitu a prozkoumat progresivnější kreace prominentních parfumérských mistrů. Mezi jasné trendy patří gurmánské vůně, které využívají obvykle jedlé suroviny a pochutiny jako kávu nebo třeba makronky. Můžete se přiklonit k vysoce nezvyklým kreacím, které pracují s hořkostí kůže, ohně a kadidla, nebo je tu trend, který znovu představuje dobře známe ingredience. V popředí těchto parfémů se nachází jedna titulní surovina, obvykle květina, dřevo či ovoce, kolem níž se shlukují příměsi, které dávají vyniknout různým aspektům hlavní ingredience. Královna květin se tak v novém podáním stává zelenou rostlinou, která roste ze země, leze po ní hmyz a pulzuje s východem slunce.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se