Koncept moderní italské trattorie se začal rozvíjet už během 19. století a jasné obrysy získal v první polovině dvacátého. Rodinné, domácké a vřelé trattorie hojně vznikaly jako reakce na formální ristorante. Autentická, uvolněná atmosféra, známí a sousedi, milované pokrmy plně zakořeněné v tradici místa a výhradně sezonní menu z čerstvých surovin, dostupných to ráno na místním trhu, jsou atributy, které zejména v postcovidových letech zažívají comeback.

Trattoria Santo Palato, ŘímTrattoria Santo Palato, ŘímŠéfkuchařka Sarah Cicolini a členové designového studia Næssi v trattorii Santo PalatoŠéfkuchařka Sarah Cicolini a členové designového studia Næssi v trattorii Santo Palato. Foto: Archiv restaurace

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se