Koncept moderní italské trattorie se začal rozvíjet už během 19. století a jasné obrysy získal v první polovině dvacátého. Rodinné, domácké a vřelé trattorie hojně vznikaly jako reakce na formální ristorante. Autentická, uvolněná atmosféra, známí a sousedi, milované pokrmy plně zakořeněné v tradici místa a výhradně sezonní menu z čerstvých surovin, dostupných to ráno na místním trhu, jsou atributy, které zejména v postcovidových letech zažívají comeback.
Šéfkuchařka Sarah Cicolini a členové designového studia Næssi v trattorii Santo Palato. Foto: Archiv restaurace
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.