Francouzský šéfkuchař Yannick Alléno, jehož restaurace najdete na pařížské Champs-Elysées nebo pod zasněženými vrcholky Alp v obci Courchevel, stihl za svou kariéru nasbírat celkem dvanáct michelinských hvězd. Nejnovější kulinářský projekt, na kterém s ním spolupracuje luxusní značka Louis Vuitton, se však od nich v mnohém liší. Nejedná se totiž o klasickou restauraci, nýbrž o letištní salonek, který vedle prostoru pro odpočinek nabízí i jedinečný kulinářský zážitek. Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno slibuje „mezinárodní“ nabídku, která uspokojí a potěší široké spektrum hostů, včetně vyznavačů různých méně tradičních směrů stravování a osob se speciálními výživovými potřebami. A to v každé denní době. Otevírací doba totiž není nijak omezena, salonek funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. 

Lounge, jenž plynule navazuje na nabídku butiku, který se nachází pod ním, doplňuje kromě skvělého jídla také řada uměleckých předmětů s tematikou létání. Aranžmá navíc pracuje s designérskými kousky, které vznikly ve spolupráci s módním domem. Najdete tu nízké stolečky od Indie Mahdavi, vysoké stolky od Paoly Lenti či křesla Costela od Martina Eislera. Nechybí samozřejmě ani oblíbené předměty z kolekce Objets Nomades – stůl Cosmic Table od studia Raw Edges či lampy Bell Lamps od Edwarda Barbera a Jaye Osgerbyho. Nechybí ani zajímavé sklo od Studia Louis Vuitton.

První Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno se nachází nad butikem v zóně Qatar Duty Free v centrální hale mezinárodního letiště Hamad. Působnost značky, která ve městě provozuje pět butiků, se tak v Dauhá ještě rozšiřuje.