Tradiční české recepty byly vymyšlené v dobách, kdy lidé trávili čas manuální prací na poli. V moderní době, kdy součástí naší denní rutiny bývá dlouhé sezení v kanceláři, už tělo tučné porce se šesti knedlíky nevyžaduje. Proto je nutné recepty inovovat. Jednoduchým způsobem, jak českou kuchyni odlehčit, je ubrat maso a přidat zeleninu. Omáčku místo jíšky zahustit škrobem či zeleninou a na knedlíky použít mouku z kvalitních zrn. „Existuje i spousta bezmasých jídel, jako je třeba koprovka s vajíčkem nebo houbové pokrmy,“ podotýká kreativní šéfkuchařka sítě Ambiente Jana Jelič.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.



