Jednou z neoriginálnějších gastronomických adres v Praze je restaurace s pekárnou U Kalendů. Ano, tahle hospoda, která vznikla na počátku minulého století, byla útočištěm vorařů, kteří v Podskalí rádi stavěli, během socialismu pro změnu disidentů, ale také popelářů a uhlířů. U Kalendů se totiž vařilo už v šest hodin ráno. A dneska? Je to cíl všech foodies, kteří si sem jdou vychutnat dokonalé jídlo šéfkuchaře Honzy Všetečky a jeho týmu, stejně tak chleba a dalších pekárenských výrobků Slávy Grigoryka a jeho lidí. K tomu všemu je tu řádně čepované plzeňské pivo, ale třeba i skvěle připravená liberecká káva.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se