Arnauda Tanteta odjakživa fascinoval hmyz. A tak neváhal a zapojil ho i do své práce designéra. Nenašel v něm však jen inspiraci, ale také aktivního spolutvůrce, který dává jeho výsledným objektům jedinečnou podobu. V rámci projektu Brio spolu s nimi vytvořil jedinečné vázy z přírodní pryskyřice Jesmonite a nože pro pařížskou gurmánskou restauraci Inoveat, jež ve svém menu nabízí právě pochoutky z hmyzu.
Mladý Francouz, který se probojoval mezi finalisty soutěže Diploma Selection na letošním Designbloku, má jasný cíl: vyvinout kreativní proces recyklace plastů a ukázat důležitost hmyzu a krásu toho, co nám může přinést. Naplno totiž využívá potenciálu larev potemníka moučného a potemníka brazilského. Oba tyto druhy se vyznačují schopností konzumovat různé druhy výše zmíněných polymerních materiálů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.