Dost možná nejvýraznější otevíračka letošního roku byla Alma, která se narodila pod křídly Vojtěcha Václavíka a Petra Němce. Vojta se svou KRO partou nestagnoval ani během covidu, k bistru na Jiřáku otevřel vedle kavárnu, vršovickou pekárnu a karlínský bistrobar. Ale Alma, to je jiná ryba, spíš velryba.

Restauraci velí tým šéfkuchařů Petra Židka a Michala Daňka, je tu také kavárna s šéfbaristou Jiřím Valtrem a precizní kávou od Doubleshotu, skvělým snídaňovým menu, pečivem z „Krůčka“, sendviči a dezerty. Dlouhému baru šéfuje Pavel Sochor, moc hezké, minimalistické pití je postavené tak, aby bylo rychle na stole. Často předmíchané drinky se čepují a dají se dokonale párovat k jídlu. Hlavní someliér je Dragan Bogdanović a nejde jen o úžasnou vinnou kartu, ale i o propojení s barem a fermentační místností ve sklepě. Dalším žolíkem je Tomáš Reisinger, který byl jeden z prvních, kdo dokázal nejen sbírat, ale i v gastronomii pojednávat divoké byliny a plody. Za zmínku stojí také šéfcukrář Jiří Matějka, určitě zkuste jeho dort Kyjev!

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se