Zní to trochu neuvěřitelně, ale i obor s takovou tradicí, jakým je právě výroba čokolády, prošel v minulých letech malou revolucí. Co ale není překvapující, je, že k ní došlo v jedné z velmocí v tomto odvětví – Švýcarsku. Právě zde vznikla značka Oro de Cacao, která čerpá z unikátní technologie šetrného extrakčního procesu kakaových bobů za nízkých teplot. Ten vyvinuli vědci z Curyšské univerzity aplikovaných věd (ZHAW) a díky němu je možné čokoládu vyrobit bez dalších dochucovadel a s minimálním množstvím cukru.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se