Zní to trochu neuvěřitelně, ale i obor s takovou tradicí, jakým je právě výroba čokolády, prošel v minulých letech malou revolucí. Co ale není překvapující, je, že k ní došlo v jedné z velmocí v tomto odvětví – Švýcarsku. Právě zde vznikla značka Oro de Cacao, která čerpá z unikátní technologie šetrného extrakčního procesu kakaových bobů za nízkých teplot. Ten vyvinuli vědci z Curyšské univerzity aplikovaných věd (ZHAW) a díky němu je možné čokoládu vyrobit bez dalších dochucovadel a s minimálním množstvím cukru.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.