Honza a Kryštof spolu pracovali v La Bohème Café na pražských Vinohradech. Začínali jako baristé, po čase měli ale celou kavárnu na starosti. V roce 2019 chytili příležitost za ucho a otevřeli Café Hrnek na Letné. Ten prostor byl původně v dezolátním stavu, ale právě z toho udělali přednost, zrekonstruovali starý nábytek a šli do toho prostě po hlavě. Otevřeli do prvního covidového rozvolnění, po třech týdnech ale museli zase zavřít dveře a prodávali jen kávu s sebou. V tu dobu začali péct skořicové šneky a stejně jako banana bread se staly přímo legendární. Kluci si za tu dobu vychovali spoustu štamgastů, kteří chodí i na báječné snídaně.
Začínali klasikami jako BLT sendvič, hummus, dělali také sladké talíře. Věděli ale, že se chtějí posunout, a přizvali kuchaře Petra Žídka, kterého můžete znát z KRO party nebo Země projektu. Odjeli společně pro inspiraci do Kodaně. Na první kavárenské narozeniny přišly snídaňové pecky, které způsobily velký poprask na letenské laguně. Tvarohové švestkové knedlíky obalené v máku se smetánkem, topinka s dýní, nakládanými liškami a kadeřávkovým chipsem nebo vývar do hrnečku s bylinkovým olejem!
Café Hrnek
Veletržní 49, Praha 7
@cafehrnek
Mimochodem, při druhých narozeninách slavnostní menu zopakovali a měli znovu úspěch jak v kavárně, tak na sociálních sítích. Mezitím se menu vyvíjí, pokrmy jsou jednoduché, ale zároveň originální a rafinované. Každá položka je promyšlená, je z ověřených surovin, podomácku zpracovaná, nejde jen o vaření, ale i nakládání, sušení, fermentování. Kluci chtějí také spoustu svých výrobků prodávat hostům dál na doma, ať už je to granola nebo třeba mandlová strouhanka. Petr Žídek se už sice posunul dál k novému projektu, ale v Hrnku zůstává garantem.
Café Hrnek
Tak zajděte na skvělou snídani a výběrovou kávu do hrnku z českého porcelánu, legendárního cibuláku z Dubí. A protože kluci nepřestávají být akční, otevřeli si nový espresso bar Hrneček v Petrské ulici.
tip: víkendový lívanec z podmáslí
Lukáš Hejlík je gastronomický nadšenec a autor knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.
Café Hrnek
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist