Když se vydáte do Piemontu, musíte počítat s tím, že pamětihodností moc neuvidíte. Tedy možná ano, ale především jste tady kvůli skvělému jídlu a pití. Celá oblast je totiž gastronomickým rájem plným lanýžů, vína a třeba i lískových ořechů a je potřeba si ho naplno užít. A když jste navíc šéfkuchař a vydáte se sem pro další zkušenosti, nemůžete udělat lépe.

Richard Bielik od začátku roku řídí avantgardní kuchyni v restauraci Zem pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague. A protože rád zkoumá nové chutě a stále se chce učit něco nového, nechal se zlákat michelinským kolegou Francescem Marchesem do jeho vyhlášené restaurace FRE. Na první pohled tišší kuchař se probere k životu ve chvíli, kdy letadlo dosedne na letiště v Miláně, a zatímco za okýnkem běží krajina posetá vinicemi, on během dvou hodin jízdy směrem k francouzským hranicím vypráví jednu historku za druhou. Dost často se týkají jídla, jak jinak.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se