Zlín, to jsou spíš trnky a slivovice než víno. Přesto je tu u řeky Dřevnice místo, kde mezi lahvemi Chateau Mouton a Latour najdete i jeden nenápadný český klenot.

Vinotéka U Pešatů je rodinný podnik, v němž se špičkové víno nejen prodává, ale i vyrábí. Možná je to nejlepší české víno, i když je vůbec české, když ho dělá Čech v Jihoafrické republice? Příběh Daniela Pešata najdete zavřený v lahvi s všeříkajícím názvem: My Story.

Jen rychlé představení dvojice Pešatů: otec Ivo hrál českou hokejovou extraligu, syn Daniel zase pronikl do světové vinařské extraligy – vinici v Čechách nebo na Moravě k tomu ani nepotřeboval. Pronajal si ji totiž na jižní výspě Afriky, v místě, kde plodí jedny z nejlepších odrůd Cabernet Sauvignon. Příští rok mu bude 30 let, ale už má vinařských zkušeností jako málokdo u nás. Šel vlastní cestou – místo vysoké školy se učil u nejtalentovanějších vinařů světa, kteří umí z půdy a révy vytáhnout to nejlepší a prodávají své lahve i za desítky tisíc korun. Ať už jde o německého experta Guntera Künstlera, Milese Mossopa z JAR, či oceňovaného amerického vinaře Coryho Emptinga, snažil se od nich nasát vědomosti i světové trendy.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se