Petr Bartoš

Petr Bartoš
Foto: Honza Zima

Perfektně dotažený fine dining, undergroundová muzika i pohanské tradice. Pinzety a důsledně označené dózy, kytara, tetování i divoká příroda. To všechno se spojuje v Petru Bartošovi, jednatřicetiletém šéfkuchaři, jehož degustační restaurace v pohybu může navštívit i vaši kuchyni. Pod značkou KRUH servíruje deseti- až patnáctichodové menu přímo u vás doma, a až na talířích nezbude ani sousto, ještě po sobě se svým týmem všechno uklidí. „Kruh je symbolem ročního cyklu, přírodního koloběhu, a tedy udržitelnosti. Něčeho, co by nemělo být ztraceno, což jsou pro mě recepty, tradice, rituály. Kruh je ale také bezpečné místo, prostor, který znáte a kde se cítíte dobře,“ vysvětluje. Jeho menu je vždy striktně sezonní a respektuje dary přírody. „Nejvíc mě inspirují právě mantinely, omezení, to, že něco roste jen teď. Menu zásadně měním vždycky na rovnodennosti nebo slunovraty, podle pohanského kalendáře. Lidé dřív slavili jídlem buď to, že přežili drsnou sezonu, nebo že mají zrovna hojnost.“

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se