Nestává se často, aby nějaký podnik obhájil michelinskou hvězdu dvanáct let po sobě. Londýnská Kitchen W8, vzdálená jen pár minut od Kensingtonského paláce, patří mezi ty, kterým se to podařilo. A to i díky šéfkuchaři Marku Kempsonovi, který drží hvězdu v restauraci od roku 2011. Potkáváme se spolu ale při úplně jiné příležitosti, v Karlových Varech, v krásných prostorách Grandhotelu Pupp.

Pozval ho sem jeho dávný stážista Ondřej Koráb, který vede místní Grandrestaurant. A teď tu stojí vedle sebe, culí se na ostatní a je vidět, že je to společné vaření stále baví. „Jsem hrozně rád, že se Ondra ozval, a doufám, že tu nejsem naposledy,“ směje se Kempson. Prý mu občas bývalí studenti napíšou a zvou ho do svých restaurací. A tak letos vyráží za jedním z nich do Koreje. Spolu s Korábem a týmem kuchařů strávili v kuchyni několik dní, degustační michelinské večeře si žádají poctivou přípravu, která začíná nakládáním masa a přípravou vývarů a omáček klidně o den dřív. Večeře ve dvou dnech pro přesný počet hostů začíná šampaňským Perrier‑Jouët Blanc de Blancs. Začíná se makrelou, na kterou je Kempson obzvláště hrdý. Připravuje ji na různé způsoby, tady v Puppu se podával opálený filet s plátkem uzeného úhoře, žlutou řepou a sladkou hořčicí. „Na tu hořčici jsem také dost hrdý,“ směje se britský šéfkuchař.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se