Nestává se často, aby nějaký podnik obhájil michelinskou hvězdu dvanáct let po sobě. Londýnská Kitchen W8, vzdálená jen pár minut od Kensingtonského paláce, patří mezi ty, kterým se to podařilo. A to i díky šéfkuchaři Marku Kempsonovi, který drží hvězdu v restauraci od roku 2011. Potkáváme se spolu ale při úplně jiné příležitosti, v Karlových Varech, v krásných prostorách Grandhotelu Pupp.
Pozval ho sem jeho dávný stážista Ondřej Koráb, který vede místní Grandrestaurant. A teď tu stojí vedle sebe, culí se na ostatní a je vidět, že je to společné vaření stále baví. „Jsem hrozně rád, že se Ondra ozval, a doufám, že tu nejsem naposledy,“ směje se Kempson. Prý mu občas bývalí studenti napíšou a zvou ho do svých restaurací. A tak letos vyráží za jedním z nich do Koreje. Spolu s Korábem a týmem kuchařů strávili v kuchyni několik dní, degustační michelinské večeře si žádají poctivou přípravu, která začíná nakládáním masa a přípravou vývarů a omáček klidně o den dřív. Večeře ve dvou dnech pro přesný počet hostů začíná šampaňským Perrier‑Jouët Blanc de Blancs. Začíná se makrelou, na kterou je Kempson obzvláště hrdý. Připravuje ji na různé způsoby, tady v Puppu se podával opálený filet s plátkem uzeného úhoře, žlutou řepou a sladkou hořčicí. „Na tu hořčici jsem také dost hrdý,“ směje se britský šéfkuchař.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.