Moudrost zkušenějších generací není radno podceňovat. Babička vždycky nabádala Davida Rejhona k tomu, aby neplýtval. „Vypínej vodu, když si čistíš zuby! Zhasínej v pokoji, když z něj odejdeš! Neloupej brambory nožem, ale škrabkou!“

Rejhon tyhle rady neignoroval. Ani jako nerozvážný mladík, ani v dospělosti, kdy si je přenesl do pracovního života. Když se stal šéfkuchařem pražské restaurace Artisan, jedna z prvních věcí, co udělal, byla kontrola popelnic v okolí, aby zjistil, kolik v nich najde zbytků – a pak vyhlásil nekompromisní zero waste přístup. Díky němu v moderním podniku v centru Prahy ochutnáte věci, na které byste jinde nenarazili: Limonáda z třešňových pecek. Bylinkové oleje. Prach ze zeleninových slupek. Octy ze stopek a dužin paprik.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se