Moudrost zkušenějších generací není radno podceňovat. Babička vždycky nabádala Davida Rejhona k tomu, aby neplýtval. „Vypínej vodu, když si čistíš zuby! Zhasínej v pokoji, když z něj odejdeš! Neloupej brambory nožem, ale škrabkou!“
Rejhon tyhle rady neignoroval. Ani jako nerozvážný mladík, ani v dospělosti, kdy si je přenesl do pracovního života. Když se stal šéfkuchařem pražské restaurace Artisan, jedna z prvních věcí, co udělal, byla kontrola popelnic v okolí, aby zjistil, kolik v nich najde zbytků – a pak vyhlásil nekompromisní zero waste přístup. Díky němu v moderním podniku v centru Prahy ochutnáte věci, na které byste jinde nenarazili: Limonáda z třešňových pecek. Bylinkové oleje. Prach ze zeleninových slupek. Octy ze stopek a dužin paprik.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.