Ve Škvorci je Statek U Prahy, moderní, pěkné místo na ubytování, s možností využití pro svatby nebo školení a s wellness. Stojí za ním manželé Pecháčkovi, kteří si s rekonstrukcí fakt mákli, ale opravdu se jim povedla. A stejně skvěle se tu dneska daří i v kuchyni jejich Restaurace Pavlač.
Když statek v roce 2014 koupili, měli krátce po vlastní svatbě. A právě na pořádání svateb tehdy mysleli. Dnes na to mají dokonalou "instagramovou" stodolu. Na jedné svatbě poznali šéfkuchaře Davida Diaze, který se právě vracel do Prahy, nakonec při otevření v roce 2017 začal vařit právě tady na statku. Éra skvělé španělské kuchyně ale skončila ve chvíli, kdy David dostal super nabídku a odešel na Slovensko.
Důležitá je však současnost a tu v kuchyni diktuje šéfkuchař nový, Ondřej Hutník. Má obrovské zkušenosti, které získal po boku matadora Jiřího Štifta, někdejšího šéfkuchaře hotelu Mandarin Oriental a současného šéfa v restauraci SIA. Přestože Ondřej občas vystřelí neskutečné bomby asijské kuchyně, neznamená to, že tu nedostanete stejně peckovní koprovku. Do nebe vás katapultuje i skvělý hráškový krém nebo úžasně připravené dýňové risotto s krémovou ricottou, cibulí na kyselo, zkaramelizovanými vlašáky a rukolou.
#jídlove Lukáše Hejlíka
Restaurace Pavlač
Masarykovo nám. 41, Škvorec
@restauracepavlac
Restaurace i v lockdownu dokazuje, že má podporu místních, případně obyvatel přilehlého okolí. Zároveň je ale místem, které stojí i za výlet mnoha foodies. Tak až to půjde přes okres, vyrazte východně od Prahy do Škvorce a spojte si to s výletem do přírody!
Lukáš Hejlík je gastronomickým nadšencem a autorem knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.
tip: hráškový krém se slaninou, krutony na másle a pažitkou
#jídlove Lukáše Hejlíka
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist