Už vám chybí prostředí restaurace, atmosféra, servis a především to báječné jídlo? Zuzana Daňková a Jan Valenta, které nejspíš znáte jako Taste of Prague, přišli s nápadem uspořádat vícechodovou večeři, která by ty "staré časy" připomněla. Večeři, na kterou si doma pěkně prostřete a užijete si ji se svým blízkým. Přizvali vinohradské bistro Kro Kitchen a sestavené pětichodové menu prodávali na svých stránkách za 950 korun, včetně dovážky od Liftaga. Během dvou dnů prodali čtyřicet večeří!

Sledovat chutě Prahy Zuzky s Honzou na Instagramu je dost nebezpečné. Každý den navštěvují několik podniků a ukazují, kde se dobře najíst. Kromě pravidelného průvodce a turistických prohlídek jezdí sami po světě a objevují krásné podniky. Teď ale nic z toho nejde. Proto dali dohromady nedělní projekt "social dining", který přenese restauraci přímo k vám domů. Připraví vám skvělé jídlo, sestaví playlist, který dokonale hraje s pokrmy, a u toho vás přes sociální sítě pozdraví šéfkuchař. Svůj zážitek pak můžete sdílet dál a sledovat, jak chutnalo ostatním účastníkům hostiny.

Kro Kitchen šéfuje Vojtěch Václavík, který odešel z finediningové Hergertovy cihelny a své zkušenosti vtiskl do malého originálního bistra. Jeho jídla jsou novátorská, jednoduchá a kuchařsky dotažená − s úžasnými nápady a chuťovými kombinacemi. Večeře začala DIY drinkem, který si účastníci sami domíchali. Pokračovalo se instantní polévkou à la KRO s cizrnovým misem, konfitovaným žloutkem a divokými bylinkami. K tomu tři druhy pečiva z jejich nové pekárny a ze stories všech zúčastněných, které jsem poctivě sledoval, bylo vidět, že si to opravdu užívají. Proběhla i degustace několika domácích olejů, solí a másla. Kro Kitchen je fancy rotisserie, takže jako hlavní chod měli na výběr pečený vepřový bok nebo bramborové rotti s omáčkami a saláty. Dezertem byl labneh cheesecake s višněmi od Vojtovy mámy, které se koupaly v rumu, a máslovým crumblem.

Taste of Prague byli z premiérové večeře nervózní, jejich projekt byl ale přijat s velkým nadšením. Mají už tak vymyšlené pokračování, ať už je to večeře s Paulem Dayem ze Sansha, povelikonoční barbecue s holešovickým Big Smokers nebo nedělní brunch s karlínskou Etapou. Velmi rádi by podobnou akci zorganizovali také s vinohradským Výčepem nebo restaurací Pavla Býčka The Eatery. A v Brně by jedním z hlavních adeptů mohl být skvělý cocktail bar a bistro Atelier.

Večeře s Taste of Prague
tasteofprague.com

Lukáš Hejlík je gastronomickým nadšencem a autorem knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.
@lukashejlik

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist