Už vám chybí prostředí restaurace, atmosféra, servis a především to báječné jídlo? Zuzana Daňková a Jan Valenta, které nejspíš znáte jako Taste of Prague, přišli s nápadem uspořádat vícechodovou večeři, která by ty "staré časy" připomněla. Večeři, na kterou si doma pěkně prostřete a užijete si ji se svým blízkým. Přizvali vinohradské bistro Kro Kitchen a sestavené pětichodové menu prodávali na svých stránkách za 950 korun, včetně dovážky od Liftaga. Během dvou dnů prodali čtyřicet večeří!
Sledovat chutě Prahy Zuzky s Honzou na Instagramu je dost nebezpečné. Každý den navštěvují několik podniků a ukazují, kde se dobře najíst. Kromě pravidelného průvodce a turistických prohlídek jezdí sami po světě a objevují krásné podniky. Teď ale nic z toho nejde. Proto dali dohromady nedělní projekt "social dining", který přenese restauraci přímo k vám domů. Připraví vám skvělé jídlo, sestaví playlist, který dokonale hraje s pokrmy, a u toho vás přes sociální sítě pozdraví šéfkuchař. Svůj zážitek pak můžete sdílet dál a sledovat, jak chutnalo ostatním účastníkům hostiny.
#jídlove Lukáše Hejlíka
Kro Kitchen šéfuje Vojtěch Václavík, který odešel z finediningové Hergertovy cihelny a své zkušenosti vtiskl do malého originálního bistra. Jeho jídla jsou novátorská, jednoduchá a kuchařsky dotažená − s úžasnými nápady a chuťovými kombinacemi. Večeře začala DIY drinkem, který si účastníci sami domíchali. Pokračovalo se instantní polévkou à la KRO s cizrnovým misem, konfitovaným žloutkem a divokými bylinkami. K tomu tři druhy pečiva z jejich nové pekárny a ze stories všech zúčastněných, které jsem poctivě sledoval, bylo vidět, že si to opravdu užívají. Proběhla i degustace několika domácích olejů, solí a másla. Kro Kitchen je fancy rotisserie, takže jako hlavní chod měli na výběr pečený vepřový bok nebo bramborové rotti s omáčkami a saláty. Dezertem byl labneh cheesecake s višněmi od Vojtovy mámy, které se koupaly v rumu, a máslovým crumblem.
Taste of Prague byli z premiérové večeře nervózní, jejich projekt byl ale přijat s velkým nadšením. Mají už tak vymyšlené pokračování, ať už je to večeře s Paulem Dayem ze Sansha, povelikonoční barbecue s holešovickým Big Smokers nebo nedělní brunch s karlínskou Etapou. Velmi rádi by podobnou akci zorganizovali také s vinohradským Výčepem nebo restaurací Pavla Býčka The Eatery. A v Brně by jedním z hlavních adeptů mohl být skvělý cocktail bar a bistro Atelier.
Večeře s Taste of Prague
tasteofprague.com
Lukáš Hejlík je gastronomickým nadšencem a autorem knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.
@lukashejlik
#jídlove Lukáše Hejlíka
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist