Adolf Hoffmeister byl český malíř, spisovatel, karikaturista, spoluzakladatel Devětsilu a také dobrý kamarád Voskovce a Wericha. Ale bacha, přátelili se s ním i pánové Picasso, Dalí a Beckett. Však právě kresby slavných osobností, které osobně poznal, zdobí v restauraci Dvora Hoffmeister klubové talíře. A tak si vyberete místo u stolu podle toho, kdo je vám nejbližší. Kdy jindy budete moci říct, že jste obědvali s Václavem Havlem?!
Rodina slavného kreslíře začala v roce 2001 revitalizovat zchátralý statek a přetvářet ho na jezdecký areál. O 10 let později přibyla restaurace, která patří k nejlepším v Česku, a také penzion. Dvůr Hoffmeister má také brutálně fotogenickou svatební stodolu až pro sto hostů. Budete se chtít rozvést jen proto, abyste právě tady měli další svatbu. Však na termín je řádná čekačka.
#jídlove Lukáše Hejlíka
Ria Lacina Hoffmeisterová, zástupkyně už třetí generace, se stará o chod dvora a provozuje tady největší jezdecký pony klub v Česku. Restauraci vede její sestra Ada Hoffmeisterová. A ta z báječného brněnského Pavillonu vydraftovala do kuchyně šéfkuchaře Jana Kaplana. Když vám právě na zmiňovaných mistrových talířích nosí krásná díla, která respektují sezonu a poctivou kuchařskou práci, víte, že tu sedíte správně.
Velké Číčovice 45
dvur-hoffmeister.cz
Honza vychází z české kuchyně, ale uplatňuje i francouzskou! Zajeďte si do Číčovic k Hoffmeisterovým na pražskou šunku z divočáka s krémovým štýrským křenem a na variace z divoké kachny a červené řepy s omáčkou s sherry octem. Na závěr si to oslaďte borůvkovým cheesecakem s mandlovou čokoládou a mátou. Celý podzim je tam ve znamení zvěřiny, červené řepy a pak jsou tu pochopitelně nesmrtelné klasiky jako dušené telecí se svíčkovou omáčkou.
Udělejte si výlet, procházku po stájích a jezdeckém klubu, dejte si báječný oběd nebo večeři, ale také klidně celý víkend v romantickém penzionu. Prostě a jednoduše, vypřáhněte. Báječně vás tu nakrmí!
Lukáš Hejlík je gastronomický nadšenec a autor knihy Gastromapa Lukáše Hejlíka, 365.
tip: Variace z divoké kachny a červené řepy s omáčkou s sherry octem
#jídlove Lukáše Hejlíka
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist