Stavba, která mi vzala dech, bylo Guggenheimovo muzeum v Bilbau od Franka Gehryho. Je úžasným příkladem dekonstruktivismu a fascinovala mě hlavně fasáda z titanu, která mění barvy v odlesku slunce. Je zajímavé, že stavba byla dokončena jen o rok později než pražský Tančící dům.

Guggenheimovo muzeum, Abandoibarra Etorb. 2, Bilbao

jarvis_5cdaab7f498e11e9df2357ed.jpeg
Guggenheimovo muzeum v Bilbau od Franka Gehryho
Foto: Shutterstock

Naposledy jsem se výborně najedla v Itálii, kterou miluji a kde jsem mnoho let žila. Jejich kuchyně mě nikdy neomrzí. Nedávno mě v restauraci Lido 84 na Lago di Garda nadchl pokrm Rigatoni Cacio e Pepe in Vescica di Maiale, což zní děsivě, protože jsou to těstoviny, které se vaří ve vepřovém střívku. Když ale překonáte počáteční ostych a poslechnete šéfkuchaře Riccarda, čeká vás skvělý gurmánský zážitek.

Při nedávné návštěvě Milána jsem opět zavítala do své oblíbené Langosteria Bistrot 10, kde vás nezklame nic z jídelního lístku zaměřeného na ryby.

Ristorante Lido 84, Corso Zanardelli, 196, 25083 Gardone Riviera
Langosteria Bistrot, Via Privata Bobbio, 2, 20144 Milano

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se