Stavba, která mi vzala dech, bylo Guggenheimovo muzeum v Bilbau od Franka Gehryho. Je úžasným příkladem dekonstruktivismu a fascinovala mě hlavně fasáda z titanu, která mění barvy v odlesku slunce. Je zajímavé, že stavba byla dokončena jen o rok později než pražský Tančící dům.
Guggenheimovo muzeum, Abandoibarra Etorb. 2, Bilbao
Naposledy jsem se výborně najedla v Itálii, kterou miluji a kde jsem mnoho let žila. Jejich kuchyně mě nikdy neomrzí. Nedávno mě v restauraci Lido 84 na Lago di Garda nadchl pokrm Rigatoni Cacio e Pepe in Vescica di Maiale, což zní děsivě, protože jsou to těstoviny, které se vaří ve vepřovém střívku. Když ale překonáte počáteční ostych a poslechnete šéfkuchaře Riccarda, čeká vás skvělý gurmánský zážitek.
Při nedávné návštěvě Milána jsem opět zavítala do své oblíbené Langosteria Bistrot 10, kde vás nezklame nic z jídelního lístku zaměřeného na ryby.
Ristorante Lido 84, Corso Zanardelli, 196, 25083 Gardone Riviera
Langosteria Bistrot, Via Privata Bobbio, 2, 20144 Milano
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.