Říká se, že máj je lásky čas. A protože na světě údajně neexistuje upřímnější láska než láska lidí k jídlu, rozhodli jsme se květnové číslo magazínu PROČ NE?! věnovat právě jemu. Anebo lépe řečeno těm, kteří jídlo milují ještě o něco víc než my ostatní. Třeba gastrofyzikovi Charlesi Spenceovi z Oxfordské univerzity. Byl to právě on, komu se před časem podařilo odhalit, proč si lidé na palubě letadla často objednávají rajčatový džus, byť by po něm na zemi ani nesáhli. Během rozhovoru nám mimo jiné také prozradil, že jídlo je jednou ze dvou lidských činností, při níž zapojujeme naprosto všechny smysly. Napadá vás, která je ta druhá? Správně, sex.
Noc plnou vášně by zajisté mnozí gurmáni s chutí obětovali za stůl v berlínské restauraci Tima Raueho. Jenže mají smůlu. Od chvíle, kdy o něm Netflix natočil svůj dokumentární pořad Chef's Table, je Tim beznadějně "vybookovaný". Pro nás si však naštěstí ještě chvilku našel a během polední přestávky nám prozradil, jak se z člena obávaného kreuzbergského gangu vypracoval až na majitele jedné z nejlepších restaurací zeměkoule.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.