Na salaši Oberegger Alm dostanete skvělé špekové knedlíky, v horské útulně Comici grilovaného humra, na chatě Jimmy pečená žebra s vodnicí a jihotyrolskými jablky a v restauraci St. Hubertus zimní risotto s oříškovým máslem, kdoulemi, pěnou z květáku a plátky černých lanýžů.
Tento krátký výčet ani vzdáleně nespostihne, co všechno mohou vaše chuťové buňky v Jižních Tyrolích zažít. "Razítko" výjimečnosti dává tomuto regionu i gurmetský bedekr Michelin. "Máme tu sedmnáct ohvězdičkovaných restaurací, tři z toho, včetně té naší, mají dokonce po dvou hvězdičkách," vítal mě první večer v Jižních Tyrolích Norbert Niederkofler, šéfkuchař restaurace St. Hubertus v městečku Badia.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.