Petr Pospíšil patří mezi několik málo českých šéfkuchařů, kteří si získali renomé v zahraničí. Pro svou restauraci Merkurius v německém Baden Badenu vydobyl osobní michelinskou hvězdu, prestižní kulinářské ocenění. To ovšem není jedinou poctou, kterou Pospíšil získal. Merkurius drží také další gastronomické trofeje 17 bodů Gault-Millau, 4 F od Feinschmeckera, 4 vidličky Aral a patřil tak ke 24 nejlepším restauracím Německa.
Čtěte více |
Suši místo tlačenky s cibulí? Češi mění chutě Obědvali jsme v jediné české restauraci s hvězdou Michelin |
Petr Pospíšil a jeho umění
Petr Pospíšil a jeho umění
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist