Petr Pospíšil patří mezi několik málo českých šéfkuchařů, kteří si získali renomé v zahraničí. Pro svou restauraci Merkurius v německém Baden Badenu vydobyl osobní michelinskou hvězdu, prestižní kulinářské ocenění. To ovšem není jedinou poctou, kterou Pospíšil získal. Merkurius drží také další gastronomické trofeje 17 bodů Gault-Millau, 4 F od Feinschmeckera, 4 vidličky Aral a patřil tak ke 24 nejlepším restauracím Německa.

Čtěte více

Suši místo tlačenky s cibulí? Češi mění chutě

Obědvali jsme v jediné české restauraci s hvězdou Michelin
Andrea Accordi: V Česku je dobrá bramborová kultura

S jeho uměním se mohou seznámit také čeští strávníci, kteří navštíví Pospíšilovy lekce vaření v Pražském kulinářském institutu. Jeho studenti mohou "odkoukat" úspěšné michelinské menu, které mimo jiné obsahuje husí játra marinovaná v burgundském víně s chřestovou šarlotou, candáta pod humrovou pěnou na pyré z jarního hrášku a také capuccino z medvědího česneku a ravioli s ricottou.
 
 
 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist